måndag 11 juni 2012

pavlova med hallon och passion




 En smaskig pavlova bakades lagom till Sverige-Ukraina matchen å här kommer receptet.

4 äggvitor
1 krm salt
2 ½ dl socker
1 tsk maizena
1 krm ättikssprit
½ tsk vaniljsocker
3 dl grädde
2 passionsfrukter
hallon
glass

Sätt ugnen på 130 grader. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ner maizena, ättika och vaniljsocker. Bred ut smeten som en cirkel på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 1 timma och 15 minuter. Stäng sedan av värmen och låt svalna i ugnen. Lägg upp marängen på ett tårtfat, bred på vispad grädde och lägg på hallon och passionsfrukt, servera med vaniljglass





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar