Vi köpte 4 stycken småburkar som vi tänkte servera något i som tilltugg, eller som en "mellanrätt" vid en eventuell middagsbjudning. Vi vet egentligen inte vad vi ska ha i, men när vi vart på restauranger så händer det att man får en rätt mellan rätterna som är liten men så smakrik. Jag kollade runt lite i senaste Elle mat&vin och hittade detta receptet.
Den är enkel att göra, går att förbereda och är väldigt vacker och ser god ut, å varför inte, tänkte testa detta inom en snar framtid :)
Italienska tomatcocktails
6 glas
800 g konserverade tomater (finhackade)
1 vitlöksklyfta (pressad)
salt, peppar
1 msk worcestershiresås
3½ dl vispgrädde
60 g parmesanost (riven)
100 pesto
50 g pistachnötter (hackade)
6 basilikablad
Blanda tomaterna med vitlök, salt, peppar och worcestershiresås och häll upp i 6 st glas. Vispa grädden och dela upp den i 2 lika stora delar. Blanda ena halvan med parmesanosten och häll i glasen, ovanpå tomatblandingen. Blanda den andra halvan med pesto. Häll detta ovanpå parmesanblandingen i glaset. Strö över pistachnötter och toppa med basilikablad. Kyl tills det är dags för servering.
Ha en härlig fredag
KÄRLEK