fredag 29 juni 2012

Balkongbordet i betong




Igår kompletterade vi med ett balkongbord, det blev ett med stålben och bordets platta är av betong. Vi blev väldigt nöjda med inköpet, tycker det är fina detaljer. Nu funderar vi på att byta ut vårt soffbord till ett liknande, vi har länge velat byta ut bordet men inte riktigt hittat något som vi fastnat för. Så nästa projekt är att hitta soffbordet i betong :)





  3 st fina ljuslyktor fick placeras på bordets ovansida


söndag 24 juni 2012

Blåmusselsoppa med bacon och citrongräs





  
Idag lagade vi en god musselsoppa i ny regi. En lite matigare sådan med bacon och en frisk smak av citrongräs. Till detta gjorde vi baguetter med fetaoströra, (blanda ihop fetaost, olja, sambal olek, vitlök och persilja) sen in i ugnen för en godare smak. Nu är vi mätta :)

Receptet:





Nu blir det härligt soffhäng och så ska vi slänga på filmen Nobels testamente. Sen kommer Mix megapol glassen el glassico hålla oss sällskap, hoppas på att den är lika god som förra årets upplaga.


Roquefort et prosciutto




 Jag älskar att hitta ett gott fik och dricka en god kopp kaffe eller en latte på, samt att äta en god macka. Precis detta blev jag och Johan sugna på. Men midsommardagen var kommen och det var inte helt lätt att hitta ett öppet fik någonstans i staden. Vi som var så sugna på le pain francais baguette "roquefort et prosciutto". Inte helt lätt som sagt. Men vi tog saken i egna händer och tillverkade våra egna. GOTT, och vi blev nöjda :)även fast vi inte kom i närheten av deras goda valnötsbröd.

Det här behöver du för att göra denna lyxiga macka.
En god baguette  
Roquefort ost
Parmaskinka
Hackade svarta oliver av god kvalitet
Hackad rödlök
Rucculasallad
God olivolja att ringla över



tisdag 19 juni 2012

ben, jerry och oss


Vi fick sällskap av Ben och Jerry i soffan, man är ju helt såld på dem. Idag testade vi en ny smak vi inte smakat tidigare "oh my apple pie" GOD, känns som de aldrig misslyckas.




Nu blir det lite läsning, vi va å köpte lite tidningar idag så jag ska mysa ner mig med filt å tända ljus, äta glass och läsa senaste numret av baka, kanske hittar jag en ny midsommartårta eller så kan man ju bli proffs på bröd, se nedan :) Johan ligger bredvid å läser bok, han har tydligen fastnat för någon roman som han är helt inne i :) Jag gillar baka tidningarna man blir verkligen inspirerad och vill göra allt där i och de känns lite lyxigare, även andra tidningen mat och vänner är fina inspirationskällor för en lyckad middag.




måndag 18 juni 2012

250g XXL


Idag blev det hamburgare till middag, en STOR, GOD och LYXIG med frasiga potatisklyftor, med alla goda tillbehör man kan tänka sig, det är ju en hamburgare så det är bara att slänga på alla goda ting man vill ha. Less is not more i det här fallet :)

Hamburgare XXL:

500g nötfärs
½ gul lök
2 vitlökar
1 ägg
olivolja
salt
peppar
liquid smoke

Blanda ihop alla ingredienser och forma till 2 stora hamburgare och stek i stekpanna tills de är genomstekta och gyllenbruna.

Lägg på det som ni tycker är godast

Vi bukar ha stora inlagda gurkor, ost, bacon, sallad, tomat, lök, senap, hemmagjord chilisås, m.m.

Köp bakpotatis och skär i klyftor och lägg i en ugnssäkerform. Häll över olja och salta, vi brukar använda oss av ankfett som finns att köpa på saluhallen, det har man för att det ska bli en finare och frasigare yta på potatisen.



Såsen som är från Curry house i Haga passar riktigt bra till hamburgaren och ger en god rökig smak




söndag 17 juni 2012

Balkongbordet och rosésipprandet på balkongen





  Balkongbordet består just nu av 2 st vitmålade väskor, ME LIKE A LOT. De är sjukhusväskor som man använde i militären för massa massa år sedan, kul med lite historia bakom inredningen. Vi ska komplettera med ett brickbord som vi sett som kommer bli pricket over i:et. När de inte används som bord får de stå och prydas med ljuslyktor och lite fint grönt på.



Tur man har lite brownies kvar för nu blir det brownies med hallonsorbet och några glas rosé på det :)

HÄRLIGA KVÄLL



 KÄRLEK


Guacamole




Söndagsmys hela kvällen, idag blev det tacos, alltid lika gott. Nu var det faktiskt längesedan vi slängde ihop tacos så det smakade mycket bra idag. Vi passade på att äta på balkongen, nymöblerad och fin så här har vi tillbringat hela kvällen och några fler timmar blir det <3, vi smider planer och diskuterar midsommar, semestern och allt därtill. Nu är balkongen nästan klar, klädkammaren är precis i sluttampen och vi har fått ordning i sovrummet med alla klädesplagg som låg huller om buller i väntan på att på tillbringa sin tid i nya klädkammaren. HÄRLIGT, snart har man ett fint och rent hem och man kan sippra på rosé hela kvällarna och inte behöva tänka på något.
 LIVSKVALITET


Gör din egna guacamole

4 avokado
1 tomat
1 gul lök
en knippe koriander
2 vitlöksklyftor
salt
saft från 1 lime
 1 tsk sambal olek 

Mixa ihop allt i en bunke och servera


lördag 16 juni 2012

Jag hjärta Leilas brownies





Igår bakade vi smaskiga brownies, dessa är jätte goda och receptet hittade jag såklart i Leilas samling :), detta goda recept gjorde hon när hon jobbade på ett café i Frankrike, testa, de är verkligen super smaskiga. Johan skulle baka å ha med sig till jobbet i morse på morgonmötet så jag passade på att ta med lite lördagsfika till jobbet jag med :)



Riktigt mäktiga med MASSA choklad och valnötter
Receptet hittar ni här:


onsdag 13 juni 2012

Rabarberlandet




För några dagar sedan va vi hos mina föräldrar å fikade, MYSIGT. Innan vi åkte hem passade vi på att dyka ner i deras rabarberland för att få med oss lite rabarber hem för att frysa in så det bara är att ta upp när man är sugen på något smaskigt. Rabarber är ju så gott


Det blev en hel del och ska börja leta runt på nätet för att hitta massa nya goda pajer och kakor att baka.


 Jag var ju tvungen att börja baka något när jag hade färska rabarber framme så återigen är jag Leila trogen och gjorde hennes rabarber cheesecake. En god cheesecake fylld med vit choklad och rabarber kompott. Testa själva och prova receptet.




Idag har Rickard hjälp Johan med klädkammaren så nu är det nästan klart, SUPERGLAD.
Ena sidan är uppe med Elfa system. Vi blev nöjda så det blir ett inköp till andra väggen imorgon, sen är det lite finslipningar kvar med målning och slipning så snart snart snart kan vi börja inreda med kläder och lådor m.m. LÄNGTAR
Här på bilden ser man hur väggarna och golvet blev.
De närmaste dagarna kommer det bli en hel del inköp för att det ska bli så som vi tänkt oss med inredningen. 
Blir även ett besök på Alvhemmakleri för ett inköp av en lampa, Vi har nämligen sett en lampa och håller tummarna över att de finns kvar, är ni på Linné så passa på att besöka denna mysiga och fina butik, man vill ha MASSOR!


KÄRLEK

måndag 11 juni 2012

Badrumskåpet och pallen


 Vi hittade ett fint skåp som vi har tänkt att ha i badrummet. När vi är klara med vårt bygge av garderoben har vi i renoverat nästan hela lägenheten. Det är badrummet som är kvar, men inget vi tänkte bry oss om att fixa mer ingående, vi letar ju för fullt efter vårt drömhus, och hoppas vi hittar huset som man verkligen verkligen VILL HA inom kort :) Men apropå badrummet så ska vi fixa till det och byta inredning samt fixa alla smådetaljer så att det känns hemtrevligt och fint.

När allt är klart här hemma kommer det bilder från när vi köpte lägenheten och dess skick tills nu då allt är renoverat och färdigfixat.



Vi har fyndat denna söta pall som vi ska fixa till, vi har ännu inte bestämt hur vi vill ha den så den får tillsvidare vara behjälplig vid byggandet.



pavlova med hallon och passion




 En smaskig pavlova bakades lagom till Sverige-Ukraina matchen å här kommer receptet.

4 äggvitor
1 krm salt
2 ½ dl socker
1 tsk maizena
1 krm ättikssprit
½ tsk vaniljsocker
3 dl grädde
2 passionsfrukter
hallon
glass

Sätt ugnen på 130 grader. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ner maizena, ättika och vaniljsocker. Bred ut smeten som en cirkel på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 1 timma och 15 minuter. Stäng sedan av värmen och låt svalna i ugnen. Lägg upp marängen på ett tårtfat, bred på vispad grädde och lägg på hallon och passionsfrukt, servera med vaniljglass





Tomatsoppa med fetaoströra och parmesan



Dagens middag blev den här härliga tomatsoppan, som är en av våra favoriter. Testa gärna detta goda recept med sting och med en krämig fetaoströra .

1 st gul lök
2-3 vitlöksklyftor
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
500g passerade tomater
2 dl färsk timjan
1 st lagerblad
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
cayennpeppar
2 dl grädde
1½ dl vitt vin

Hacka lök och vitlök och bryn med olja i en kastrull. Tillsätt tomat, vatten, buljongtärningar, salt, peppar, timjan, lagerblad och 1 dl vin. Koka i 20 minuter. Mixa soppan med en stavmixer tills den blir helt slät. Tillsätt grädden och ½ dl vin och koka i 5 minuter. Smaka av med cayennpeppar efter vilken hetta man vill ha.

Fetaoströra:

fetaost
vitlök
salt
timjan
creme fraiche
sambal olek

Mixa ihop röran efter smak och så att den blir fast men krämig och servera en klick i mitten av soppan, strö över några timjankvistar och riven parmesan.

Smaklig måltid




Hoppas ni har en fin dag och nu håller vi tummarna för Sverige :)

KÄRLEK

söndag 10 juni 2012

Klassikern med jordgubbarna



 Dagens efterrätt blev en riktig klassiker, JORDGUBBAR. Nu känner man att det är sommar när man kan mumsa på dessa goda bär. Med massa glass och grädde såklart.
 Johan kör på annat och äter jordgubbar med grädde och socker, men jag ska ha glass, massa glass :)

 Vår fina mjölk/gräddkanna från miljögården, den är egentligen kombinerad med en sockerskål, se nedan. Tycker väldigt mycket om dem och de är inköpta på Byns längtan i Landvetter.

  Gott, gott igott GOTT

lördag 9 juni 2012

Vinkokta musslor och chevrémacka




Igår var det fredagsmys, Johan hade förberett inköp av musslor och vin tills vi kom hem från jobbet, först då var vi igång med matlagningen, vilket resulterade till vinkokta musslor med chevremacka. MUMS

Vi älskar verkligen musslor, det blir så himla gott, och det finns så många olika sätt att tillaga det på.

Här kommer detta receptet för den som är sugen:



Chevremacka:

Köp ett gott rustikt lantbröd, lägg i en ugnssäkerform.
Ringla över olivolja på brödskivorna. Lägg därefter på önskad mängd chevréost i skivor eller smula över brödskivorna. Hacka pecan/valnötter och strö över. Ringla sedan över rikligt med honung och ställ in i ugn 175 grader i 10 minuter så att brödet har fått en frasig yta och osten blivit mjuk.
Innan servering strö på lite timjan och tryffel.
SUPERGOTT







Dessa fina bordsservetterna är från Artwood och inköpta på Annorlunda möbler i Kållered, den butiken går man gärna och strosar i, de har så mycket fint, och dessa servetter piffar upp dukningen.


Hoppas ni har en fin lördag

KÄRLEK