tisdag 10 juli 2012

Lite badrumsfix




Vi badrumsfixar lite för att få ett mysigt utseende på badrummet och så fort vi springer på något som kan tänkas passa in, blir det ett köp.

Ovan är 2 st fina aluminiumburkar för tvättmedel, textat med "colour" och "white", 2 söta skopor följer med.  
Jag är så otroligt trött på fula viapaket som befinner sig lite över allt. Dessa var kärlek för mig så de ska införskaffas inom kort.



Lite tvålflingor i en söt glasflaska har inhandlats, luktar gott och är blir en fin inredningsdetalj i hemmet.
Finns på bynslängtan.


Morotskakan






 Morotskaka är en av mina favoriter, kommer kanske aldrig riktigt vänja mig vid tanken att det faktiskt är morötter i kakan för de är jag igentligen inte så förtjust i, men i denna kaka, MUMS va gott. + en ljuvligt god glasyr på, ingredienserna till glasyren  ser ni ovan + 4 dl florsocker.

Som vanligt är jag leila trogen och vill utforska fler av hennes recept, testa själva och se om ni tycker denna kaka är lika god som jag tycker.

Receptet hittar ni här: Leilas morotskaka



Här kommer en äldre bild på morotskakan, batteriet dog sen försvann minnet någonstans i molnen. Den här gången var det min tur att ha med mig fredagsfikat till jobbet därav den interna texten på kakan.


Hoppas ni har en fin dag


KÄRLEK

söndag 1 juli 2012

Midsommartårta




Denna goda tårta blev det på midsommar, en annan variant på pavlovan jag bakade sist. 

marängbotten *2

4 äggvitor
1 krm salt
2 ½ dl socker
1 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk vaniljsocker

Bärblanding:

Jordgubbar
Ananas
Rabarber
Kanel
Honung
Socker 
Valnötter

Vaniljglass
Grädde

Sätt ugnen på 130 grader. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Vispa i socker, en tredjedel i taget tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ner maizena, vinöger och vaniljsocker. 

Bred därefter ut smeten på ett bakplåtspapper så att det formas som en cirkel ca: 20-25 cm i diameter.
Grädda i 1 timma och 15 minuter, Stöng därefter av värmen och låt svalna i ugnen.
 Lägg skivade jordgubbar, ananas och rabarber på en folieplatta, strö över kanel, socker, valnötter och ringla över honung. Gör ett foliepaket och lägg in i ugnen ca: 15 minuter på 200 grader.

 Stjälp upp marängen och lägg på ett tårtfat, lägg på vispad grädde och vaniljglass och sedan en marängbotten ovanpå. Bred på grädden igen och avsluta med de marinerade bären.


 

Redig start på dagen...




 Det här är både min och Johans jobbhelg och då brukar vi gå upp lite tidigare än vanligt för att äta en god frukost ihop innan vi drar iväg på var sitt håll.
 Idag blev det en röra av scrambled eggs med bacon såklart. Vi brukar röra ner lite vad vi har i kylskåpet. Idag blev det en äggröra med smak av basilika, rödlök och tomat, med knaperstekta baconskivor och philadelfiaost, mmm det blir så krämigt och gott.
En stor kopp kaffe och färskpressad apelsinjuice på det så startade vi dagen på bästa sätt, SMASKIGT!

Testa själva så enkelt och så gott och snabbt går det med.

4st ägg
4 msk grädde
salt 
peppar
½ liten rödlök
coctail tomater 
en näve basilika

Blanda alla tillbehör i en bunke, värm upp en stekpanna och lägg i lite smör. Häll i smeten och rör om hela tiden, klart på nolltid. 

Servera med knaperstekt bacon och philadelfiaost




Det här söta kaffe/mjölk sättet är från miljögården, de matchar in med den stora mjölkkannan jag har från serien sedan innan.