Denna goda tårta blev det på midsommar, en annan variant på pavlovan jag bakade sist.
marängbotten *2
4 äggvitor
1 krm salt
2 ½ dl socker
1 tsk maizena
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk vaniljsocker
Bärblanding:
Jordgubbar
Ananas
Rabarber
Kanel
Honung
Socker
Valnötter
Vaniljglass
Grädde
Sätt ugnen på 130 grader. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Vispa i socker, en tredjedel i taget tills marängsmeten är hård och blank. Vänd försiktigt ner maizena, vinöger och vaniljsocker.
.
Bred därefter ut smeten på ett bakplåtspapper så att det formas som en cirkel ca: 20-25 cm i diameter.
Grädda i 1 timma och 15 minuter, Stöng därefter av värmen och låt svalna i ugnen.
Lägg
skivade jordgubbar, ananas och rabarber på en folieplatta, strö över kanel,
socker, valnötter och ringla över honung. Gör ett foliepaket och lägg in i ugnen
ca: 15 minuter på 200 grader.
Stjälp upp marängen och lägg på ett tårtfat, lägg på vispad grädde och vaniljglass och sedan en marängbotten ovanpå. Bred på grädden igen och avsluta med de marinerade bären.
Mums vad god den ser ut!
SvaraRaderaKram Johanna