Vilket härligt sommarväder vi fick idag, redan på jobbet kände vi att en grillning var given.
Så det blev inhandling av en grillmeny med goda primörer.
Innan grillningen passade vi på att njuta av eftermiddagssolen på framsidan av lägenheten där en Corona fick hålla oss sällskap och där limen är given :)
Jag förberedde tillbehören medans älskling blev grillmaster, han älskar nämligen allt vad grill innebär så jag ger honom gärna den platsen....
Hoppas ni blir inspirerade av den här goda sommarrätten
Den här oljelampan är också ett fynd från loppisen från Hjo, den får tillfälligt bo på framsidan av lägenheten |
Den här salsan är supergod med en frisk smak |
Så här gör du:
1 tomat
1 avokado
½ rödlök
½ mango
1 paprika
½ lime
1 stor vitlöksklyfta
en liten näve koriander
salt
peppar
olivolja
Finhacka alla grönsakerna/frukterna, häll i en skvätt olivolja. Finhacka vitlöken samt koriander och blanda i röran, pressa i saften från en halv lime avsluta med salt och peppar. Servera till ett rustikt bröd
GILLA ATT GRILLA |
POTATISSALLAD |
Det här behöver du:
1 burk kronärtskockshjärtan
1 paket cocktailtomater
½ blomkålshuvud
blandsallad
1 granatäpple
800g delikatesspotatis (helst färskpotatis)
1 paket Bacon
Vinägrett
1 dl olivolja
2 msk citronsaft
2 tsk dijonsenap
rivet skal av 1 citron
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela potatisarna i 4 delar och lägg på bakplåtspapper i en ugnssäker form i ca: 30 min.
Blanda ihop vinägretten och slunga sedan potatisarna i detta innan de hälls ner i salladen.
Grillad sparris med rostade pinjenötter och riven parmesan |
Hoppas ni har en lika härlig söndag som vi har haft, nu ska vi njuta av kvällen som är kvar.
Imorgon kommer mitt härliga recept på en god choklad&maräng tårta som vi har unnat oss idag, imorgon får vi besök så nu har vi något gott att bjuda till fikat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar