Sommarens första rabarber är plockade vilket idag har resulterat till god rabarberpaj, MUMS
Den är så enkel att göra och blir klar i ugn på 15-20 min
Smuldeg:
125 g smör
1 3/4 dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
½ dl socker
Fyllning:
4-5 rabarberstjälkar
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Värm ugnen till 225 grader. Rör ner alla torra ingridienser till smuldegen, tillsätt sedan rumstempererat smör och knåda till en fast smuldeg.
Bred ut de skivade rabarberna i en ugnssäker pajform, blanda ihop
socker och potatismjöl och strö över blandningen över rabarberna.
Fördela smuldegen över rabarberna.
Grädda mitt i ugnen i 15.20 minuter.
Prova gärna denna goda paj
Hoppas ni har en härlig kväll
KÄRLEK
Så roligt och fint ni gör, skall bli roligt att följa er på vägen. Goda recept och mysigt hemma. All kärlek till er.❤❤❤
SvaraRadera