lördag 19 maj 2012

Chokladfondant med röd passion

En riktigt god chokladfondant jag verkligen kan rekommendera, servera med glass och kaffe
Dessa fina kaffekopparna fyndade jag och min sambo på en loppis i Hjo för någon vecka sedan, jag älskar de små gulddetaljerna runt och de har hittat sin plats perfekt.



Chokladfondant med röd passion

4 msk vispgrädde
100 g smör
2 msk farinsocker
2 st ägg
2 msk mjöl
1 msk maizena
1 msk kakao
50 g vit choklad
125 g mörk choklad
2 st passionsfrukter
75g hallon

Värm frukten tillsammans med 1msk grädde i en skål över ett vattenbad, när blandningen blivit varm lägg i den vita chokladen och låt den smälta.
Häll bladningen i en skål och ställ i frysen i ca: en timma.

Vispa smör och socker krämigt med elvisp i en skål, vispa ner ett ägg i taget. Vispa ner mjöl, maizena och kakao med en vanlig visp, värm ugnen till 200 grader.

Smält chokladen tillsammans med 3 msk grädde i en skål över ett vattenbad, när allt har smält, vänd ner detta i smör och äggblandningen.

Häll upp chokladsmeten i fyra stora portionsformar fyll till hälften, ta ut hallon och passionsblandningen och fördela en klick i mitten av formen, fördela därefter chokladblandningen över bären.

Grädda chokladfondanten i mitten av ugnen i 18 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar