En riktigt god chokladfondant jag verkligen kan rekommendera, servera med glass och kaffe |
Dessa fina kaffekopparna fyndade jag och min sambo på en loppis i Hjo för någon vecka sedan, jag älskar de små gulddetaljerna runt och de har hittat sin plats perfekt. |
Chokladfondant med röd passion
4 msk vispgrädde
100 g smör
2 msk farinsocker
2 st ägg
2 msk mjöl
1 msk maizena
1 msk kakao
50 g vit choklad
125 g mörk choklad
2 st passionsfrukter
75g hallon
Värm frukten tillsammans med 1msk grädde i en skål över ett vattenbad, när blandningen blivit varm lägg i den vita chokladen och låt den smälta.
Häll bladningen i en skål och ställ i frysen i ca: en timma.
Vispa smör och socker krämigt med elvisp i en skål, vispa ner ett ägg i taget. Vispa ner mjöl, maizena och kakao med en vanlig visp, värm ugnen till 200 grader.
Smält chokladen tillsammans med 3 msk grädde i en skål över ett vattenbad, när allt har smält, vänd ner detta i smör och äggblandningen.
Häll upp chokladsmeten i fyra stora portionsformar fyll till hälften, ta ut hallon och passionsblandningen och fördela en klick i mitten av formen, fördela därefter chokladblandningen över bären.
Grädda chokladfondanten i mitten av ugnen i 18 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar