söndag 26 augusti 2012

Choklad och hasselnötskaka med jordnötsfrosting


  Den här kakan är saftig och god och helt glutenfri då basen är på mixade hasselnötter, toppa med en frosting på jordnötssmör, kaffe, philadelfiaost, kakao och vaniljsocker. Dekorera med färska vinbär.

Receptet kommer från....... Leila :)





300 g hasselnötter
300 g mörk choklad
1 msk kakao
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
6 ägg
Smör till teflonformen

Peanut Butter Frosting: 
1/2 dl mjukt jordnötssmör
2 1/2 dl florsocker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Vinbär

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare
Hacka 200 g av chokladen grovt och kör den sedan i mixern tillsammans med nötterna.
Tillsätt kakao, smör, strösocker och mixa krämigt.
Separera äggen och tillsätt äggulan i smeten och mixa.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke.
Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
Fyll smeten i en smord teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
 Bryt de resterande chokladen i bitar och stick ner dem i kakan.
Baka tårtan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig, men tänk på att chokladbitarna kommer att kladda av sig på stickan trots att kakan är färdig.
Frosting:
Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt och tillsätt kaffet.
Bred frostingen på tårtan och garnera med vinbär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar