söndag 26 augusti 2012

Italien och underbara Pizzo



Vi har haft 2 fantastiska veckor nere i södra Italien och kan varmt rekomendera er att åkt ner till denna pärla. PIZZO i Kalabrien, UNDERBART.
Min bror och hans Charlotte har lägenhet här nere så vi passade på att åka ner och hälsa på dem i slutet på deras vistelse för att sedan tillbringa 12 dagar på egen hand.

Fina bror och Carl-Willhelm, pappa upp i dagen :)

Johan och jag sa till varandra förra året efter en 2 veckors charter till turkiet och grekland att vi inte ska ge oss på de klassiska charterresorna längre, där familjer knör på de lokala restaurangerna, där taxfree påsarna ligger färdiga och betalda på sätena, där vanliga svensson ställer klockan på 07.00 för att paxa de bästa solstolarna på stranden, samt där restaurangerna har menyerna på Svenska.

Italien härliga Italien....Vilket härligt land...och Pizzo... det är något charmigt med denna orörda stad, här kan knappt någon engelska utan man får försöka göra sig förstådd på teckenspråk (charmigt tycker vi) när man ska förstå sig på menyerna, ingen av oss har ju tyvärr inga spårkkunskaper i Italienska... tyvärr... men man lär sig ganska snabbt de ord som kan vara behövliga under semesterns gång.

Pizza och pasta i stora lass... överallt..... och deras peccorinoost har man ätit i mängder och deras lokala rödlöksmarmelad som tillbehör är en riktig pärla, den fick följa med hem i resväskan. Rödlöken är en specialitet, den är mycket godare och sötare än den vi har i Sverige, så den kan man äta som tilltugg och är super god.

Pizzo är också känd för sin chokladtryffelglass "tartufo". Varje gelateria har sitt egna hemliga recept, testa tills ni hittar er favorit.

Börja er vistelse med att besöka marknaden i Pizzo på torsdagsmorgnar och köp på er färsk frukt och grönsaker, ost i alla dess former, marmelader och oliver. Köp även fint kött att lägga på grillen, dock skär italienarna gärna upp i extremt tunna skivor så var noga med att försöka förklara att ni vill ha tjocka skivor, de brukar förstå...... tillslut. :) 

2 underbara veckor med mycket skratt, mycket kärlek, mycket god mat och mycket bra väder :)
 



 På marknaden och oliver i mängder

Vår härliga lägenhet med utsikt över havet

Charmiga Pizzo


KÄRLEK

 4/8-12 Dagen då vår kärlek blev ännu starkare och ringarna pryder våra ringfingrar <3


 
 Här kan va må, har kan man vara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar