torsdag 6 september 2012

Cakepops


Jag kollade runt lite på nätet och läste lite bloggar och hittade det här härliga bakverk, jag föll pladask och kände att de här vill jag experimentera med. Vilka fantastiska små härligheter, CAKEPOPS.

De här kommer jag göra många gånger om och man kan ju variera sig till tusen. Jag tyckte de blev söta för att vara first time, men nästa gång ska de bli mer perfekta,övning ger färdighet :)


CAKEPOPS <3

Idag valde jag den enkla vägen, Man kan baka en kladdkaka eller liknande, när denna är färdig mixar man ner den och tillsätter te.x. philadelfia, nutella eller något annat gott för att få en krämig konsistens så att man kan rulla det till små bollar.

Eller så kan man göra som jag och enligt många recept på nätet.

1 paket ballerina kladdkaka
100 g philadelfia ost
15 st klubbpinnar (finns hos Bagaren o kocken)
200 g mörk choklad
100 g vit choklad
Strössel eller annan valfri dekoration

Mixa ner ballerinakakorna i en mixer och tillsätt 100 g ost, mixa till en krämig konsistens.
Rulla till fina runda bollar ca: 12-15 st.

Lägg in i frysen ca: 15 min så att de stelnar något.
 Ta ut dem och doppa pinnen i mörk choklad (för att de ska få fäste) och stick in i mitten av bollen, ställ in i kylskåp ca: 30 minuter.

Smält mörk choklad över vattenbad och doppa hela klubban i chokladen så den blir helt täckt. 
Vänta tills chokladen stelnat och kallnat.
Smält den vita chokladen och doppa halva klubban i, dekorera med valfri strössel eller annan dekoration.

För att göra några av bollarna rosa, doppade jag en liten droppe karamellfärg i den vita chokladen.
Egentligen ska man ha en speciell anpassad färg för att färga choklad, annars är det lätt att chokladen skär sig eftersom karamellfärg är vattenbaserat.
Får bli lite shopping av olika tillbehör och dekorationer inför nästa gång.




Kärlek

1 kommentar:

  1. Ja, sådana där har jag också sett lite var stans och tänkt att: sådana skall jag göra med Livio någon fredag till fredagsmyset! Men...det har inte blivit av ännu;)

    Dina ser sååå goda ut så:)

    Kramisar Johanna

    SvaraRadera