måndag 3 september 2012

Kantarellsoppa med bacon och gräslökscream

 
Nu är september kommen och man känner att huskrusket börjar komma en inpå, vi går mot mörkare tider och kallare tider. Så vad passar inte bättre än att tillaga en god kantarellsoppa.
Varför inte bege er ut i skogen och fynda lite svamp, det ska jag göra nästa gång jag är ledig i veckan, håller tummarna för att hitta massa guldställen :)

 




 Recept:
                                                               
1 liter färska kantareller ca: 500 g
5 banancharlottenlökar
2 msk smör
2 dl vitt vin
2 msk kantarellfond
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
maizena
salt och peppar
 
1 paket bacon
 
Gräslökscreme:
 
2 msk hackad gräslök
1 dl cream fraiche
1 msk konjak
salt och peppar
 
Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Ta en tjockbottnad kastrull och fräs löken och svampen i smöret. Slå på vinet, kantarellfond och vatten. Låt koka i 5 minuter. Häll på grädden och mjölken och låt koka upp igen. Red sedan av soppan till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar. Stek baconet gyllenbrunt i het panna. Låt rinna av på hushållspapper och klipp sedan i mindre bitar. Finhacka gräslöken. Rör samman créme fraiche, konjak och gräslök, och smaka av med salt och peppar.
 
Servera soppan i en djup skål och lägg gräslökscreamen i mitten och strö bacon och lite finklippt gräslök över. Servera gärna med ett gott och rustikt bröd.
 
Receptet kommer från senaste numret av ELLE mat&vin.
 
Hoppas ni har en fin måndag.
 
KÄRLEK

2 kommentarer:

  1. Mums vilken smarrig soppa! Och vilken fin header du har gjort:)

    Hoppas du och J får en fin kväll,

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Tack:) nu börjar man få koll på alla inställningar så nu hoppas jag kunna snygga till sidan!
    Tack detsamma

    Kramar

    SvaraRadera