onsdag 12 september 2012

Skojarebackens bröd


När jag och Johan var ute och åt för några dagar sedan så åt vi på Skojarebacken som ligger på Aschebergsgatan i Göteborg. Vi hade inte vart där innan men vi hade hört så mycket gott om stället så vi passade på att testa, himla charmig och speciell inredning och god mat, förrätten speciellt. Som säg bör när man är ute och äter trillar det ofta fram lite bröd och smör som tilltugg innan maten kommer in. 
Här fick vi 2 olika sorters bröd ett fruktbröd och ett knäckebröd, med vispat smör och marmelad.
Jo så gott det var, vi satt och funderade var det var i detta goda bröd med en tugga i taget. Vi frågade servitören och han gav oss gladeligen receptet på skojarebackens goda bröd, vips så var det färdigskrivna receptet i våra händer. Kul och unikt med ställen som gärna delar med sig.

Igår bakade vi det här härliga brödet, smaskigt även om det inte blev exakt lika dant, jag tror allt de har några hemliga ingredienser som de använder sig av i köket ;)

Vi passade även på att vispa upp smör och smaksatte det med flingsalt och lime, varför har man aldrig gjort det innan? så himla mycket godare än vanligt smör och sätter lite lyx på tillvaron, så när det är bjudning så blir det vispat smör för litet snyggare utseende.






Du behöver 125 g smör, 2/3 (ca:80g) ska smältas ner i kastrull, resterande ska bli mjukt och sedan tärnas ner i det smälta smöret. 

 Smält smöret och ställ sedan av det och låt svalna så det blir rumstempererat.
Vispa på hög effekt i 5 minuter så det blir lite fluffigt, tillsätt de mjuka smöret lite i taget tills det blir en fast fluffig konsistens, tillsätt med lite riven lime och flingsalt.
 



Är man inte behov av 5 limpor ;) så dela det på 5, det gjorde jag, sen tillsatte jag även lite fänkålsfrön och valnötter.


Hoppas ni får en fin dag

KÄRLEK



1 kommentar:

  1. Så gott det ser ut o vad fiffigt med lite lime o salt i smöret gott gott. Jag är ju din mamma, o mycket stolt över allt du skriver om o fotar, du är superduktig älskling. Jag läser med glädje allt du skriver. Puss o kram mamma.❤❤❤

    SvaraRadera