Vi köpte 4 stycken småburkar som vi tänkte servera något i som tilltugg, eller som en "mellanrätt" vid en eventuell middagsbjudning. Vi vet egentligen inte vad vi ska ha i, men när vi vart på restauranger så händer det att man får en rätt mellan rätterna som är liten men så smakrik. Jag kollade runt lite i senaste Elle mat&vin och hittade detta receptet.
Den är enkel att göra, går att förbereda och är väldigt vacker och ser god ut, å varför inte, tänkte testa detta inom en snar framtid :)
Italienska tomatcocktails
6 glas
800 g konserverade tomater (finhackade)
1 vitlöksklyfta (pressad)
salt, peppar
1 msk worcestershiresås
3½ dl vispgrädde
60 g parmesanost (riven)
100 pesto
50 g pistachnötter (hackade)
6 basilikablad
Blanda tomaterna med vitlök, salt, peppar och worcestershiresås och häll upp i 6 st glas. Vispa grädden och dela upp den i 2 lika stora delar. Blanda ena halvan med parmesanosten och häll i glasen, ovanpå tomatblandingen. Blanda den andra halvan med pesto. Häll detta ovanpå parmesanblandingen i glaset. Strö över pistachnötter och toppa med basilikablad. Kyl tills det är dags för servering.
Ha en härlig fredag
KÄRLEK
Låter verkligen gott! Ja, det är kul att kunna servera en liten rätt i något lite roligt och annorlunda. Jag är själv på jakt efter småskålar, men vill helst hitta vintage:) Vet inte heller om jag vill ha vita eller några med lite färg;)
SvaraRaderaHa en fin helg,
Kram Johanna
Ja vi hoppas på det:), å va roligt, hoppas du snart finner det du söker, vitt är ju alltid perfekt, men kan vara kul med någon klatchig färg med bland allt shabby :)
Raderakramar