tisdag 18 september 2012

Kladdig kladdkaka


Jag och Johan håller på att renovera sovrummet, det är det sista rummet där vi inte har gjort om väggarna, så nu har den vita strukturtapeten från 70-talet rykt och upp ska nytt ljust och fräscht, vi har inte bestämt vad ännu, men om en vecka är det visning av vår lägenhet som ska ut till försäljning så det är snabba ryck. Ska bli intressant och vi håller alla tummar att allt går som vi vill :)

Efter tapetrivningen så blev vi sugna på något sött och gott
så jag bakade något som jag hade ingredienser till hemma, resultatet blev Leilas kladdkaka, den hamnade bra i magen :) Dock hade vi ingen vispgrädde hemma så det fick bli utan idag.






Leilas kladdiga kladdkaka

  • 50 g smör
  • ½ dl matolja 
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao av god kvalitet
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Smör och ströbröd till formen
  • 50 g mörk choklad 70 % av bra kvaliet

  • Sätt ugnen på 150 grader. 
  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt matoljan. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Servera den sega och kladdiga kladdkakan med nyvispad grädde.

Hoppas ni har haft en fin dag

KÄRLEK

1 kommentar:

  1. Den hade Rickard älskat! Han älskar kladd;)) Hörde att ni fått sålt lägenheten, vad kul! Skall bli spännande och se vad nästa blir:)

    Kram Johanna

    SvaraRadera