För några dagar sedan skrev jag om att vi hade lagat vitlöksgratinerade kräftor, ljuvligt gott och så enkelt. Så här kommer receptet.
Gratinerade havskräftor med parmesan,
vitlök, schalottenlök och örter
vitlök, schalottenlök och örter
10 havskräftor
6 msk rumsvarmt smör
2 dl finriven parmesanost
2 msk finhackad persilja
2 tsk finhackad, färsk timjan
1 liten schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finriven
färskmald svartpeppar
2 dl finriven parmesanost
2 msk finhackad persilja
2 tsk finhackad, färsk timjan
1 liten schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finriven
färskmald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Blanda samman alla ingredienser till en smidig röra.
3. Klyv kräftorna, och fördela röran över dem.
4. Lägg kräftorna i en lätt smord ugnsform.
4. Tillaga i 3-5 minuter.
5. Servera omedelbart.
2. Blanda samman alla ingredienser till en smidig röra.
3. Klyv kräftorna, och fördela röran över dem.
4. Lägg kräftorna i en lätt smord ugnsform.
4. Tillaga i 3-5 minuter.
5. Servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar